Schofterige actie voor schoften

Cor Hospes Tsjee Guerrillamarketing Revolutie Guerrilla Parkeerplaats

Aso’s zijn het. Mensen die hun auto parkeren op een plek bestemd voor invaliden. Dergelijke schoften kun je ook maar op één manier bereiken. Met een schofterige guerrilla.

  Meer...

Brand utility IKEA Huishoudbeurs

Cor Hospes Tsjee Guerrillamarketing Revolutie Ikea Huishoudbeurs

Nuttige reclame. Gedacht vanuit de consument. Dat is de grondgedachte van een brand utility. IKEA scoorde ermee veel sympathie tijdens de laatste Huishoudbeurs.

 

  Meer...

Kaas als stemmentrekker

Cor Hospes Tsjee Guerrillamarketing Guerrilla Caulils

Caulils is de lekkerste zaak van Amsterdam. En ik mag eigenaar Maarten van Caulil ook graag. Omdat hij overal van die lekkere dingen heeft. Toen hij belde of ik hem kon helpen bij het opzetten van een low-budget actie hoefde ik niet lang te aarzelen.

  Meer...

CRM als guerrilla

guerrilla marketing honda cor hospes

Wat doe je als iemand 1 miljoen miles in je auto heeft gereden. Dat moment kan je onopgemerkt voorbij laten gaan. Maar je kunt dat ook oppakken en eens flink uitpakken. Dat is wat Honda deed

  Meer...

Lippenstift met biersmaak

heineken guerrilla guerrillamarketing cor hospes

Valentijns Dag. Een meer sympathiek moment om in te haken is er niet. Gek genoeg laten veel merken de dag liggen. Verder dan een printadvertentie waarin ze op Valentijn inspelen, komen ze vaak niet. Gelukkig zijn er guerrilla-uitzonderingen.

  Meer...

Uitglijden op 11Steden IJs

guerrilla marketing guerrillamarketing elfstedentocht

Paniek in de boardrooms. De Elfstedentocht. Daar moeten we wat mee. Iets met een Heinekentoeter of een jurkje dan misschien. Maar wanneer je als bedrijf nu nog over een verrassende guerrilla actie moet nadenken, nee, blijf dan liever weg van het ijs.

  Meer...

Impact in plaats van sponsoring

guerrilla samsung orchestra cor hospes

Platte sponsoring is zo 1986. Je logo zomaar achter de naam van een festival, voorstelling of ander event plakken, nee, daarmee val je echt niet meer op. Bovendien: wat is de relevantie van de verbintenis tussen een sponsor en het betreffende event? Meer...

Wasknijper op je fiets

guerrilla rotterdam cor hospes

Het is er weer. Het Internationale Film Festival in Rotterdam. Ik moest erbij direct denken aan een o zo fijne guerrilla enkele jaren geleden, die inwoners van de stad op het festival moest wijzen. Hoor maar.

  Meer...