Oppikken: Kringloopwinkel Guerrilla

Guerrilla marketing guerrillamarketingrevolutie Retail Guerrilla Cor Hospes

Goodwill International is een soort Kringloopwinkel die every 42 seconds of every business day in Amerika iemand aan het werk helpt. Tijdens Halloween kwam de organisatie met een leuke inhaker. Want ook tijdens dat horrorfeestje konden mensen bij hen terecht. Als ze voor een nieuwe Halloween-outfit dat jaar net iets minder geld hadden.

 

 

Een kringloopwinkel en Halloween. Ja, waarom niet. Vooral in een tijd waarin mensen het ook in Amerika een tikkie moeilijker hebben. Waarom zou je dan tijdens het jaarlijkse horrorfeestje Halloween een nieuwe outfit moeten kopen, terwijl je die ook bij Goodwill tweedehands kunt krijgen. En anders vind je daar wel zoveel kleding waarvan je al combinerend zelf een kek pekske kunt maken.

 

Tijd om mensen nog eens te wijzen op de aanwezigheid en Halloween-mogelijkheden van Goodwill. De Amerikaanse kringlooporganisatie heeft verspreid over het land 2600 winkels waar je kleding en huishoudelijke producten kunt kopen. Elk jaar helpt die tienduizenden mensen aan het werk. Mensen met een handicap, achterstand of ander rugzakje.

 

Voor de volledigheid: Halloween is de avond voor Allerheiligen, 1 november. Oorspronkelijk de Keltische oudejaarsavond. Op die dag zouden de geesten van het voorbije jaar terugkomen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen om ook het komende jaar te kunnen voortleven. Een feestje dat Ierse en Schotse immigranten met zich meenamen naar Amerika waar het zou uitgroeien vooral tot voer voor tal van griezelfilms.

 

Tijdens Halloween verkleed je je het liefst in horror-outfits en probeer je aldus anderen aan het schrikken te maken. Bekend zijn de pompoenen die tijdens het festijn fungeren als lampionnen, Jack-o’-lanterns genoemd. Maar gewoon een zusterpakje, sprookjeskostuum of weirde seventies outfit aantrekken kan ook.

 

Bij een locale Goodwill-afdeling uit het zuidelijke deel van New Jersey en Philadelphia kregen ze een idee. Om mensen naar hun winkel te lokken, bedachten ze guerrilla waarmee ze letterlijk alle ogen op zich wisten te richten. Een inhaker op Halloween. Oppikken zoals ik die strategie noem in mijn boek ‘De Guerrillamarketing Revolutie’.

 

Op tientallen plekken, van brievenbussen tot waterspuwers, plakten ze ogen met een boodschap: ‘Be anything this Halloween’. Ga naar Goodwill. Want daar hebben ze elk kostuum dat je wenst. Van een groovy sixties outfit tot een pakje waarin zij oogt als Betty Boop of Betty Rubble. Wil je Peter Pan zijn? Heel simpel. Koop dan een wit t-shirt en schrijf aan de voorkant Peter en aan de achterkant Pan, en bind als je wilt desnoods nog een koekenpan op je hoofd. En zo stonden op de site tientallen budget verkleedtips.

 

Prachtige guerrilla. Simpel en relevant. Zouden veel middenstanders in ons land van kunnen leren en ennuh kringloopwinkels ook. Maar Hollandse retailers kijken vaak nog altijd niet veel verder dan huis-aan-huis folders en advertenties in locale sufferdjes. Papier dat velen thuis niet op hun deurmat willen ontvangen of direct in de kattenbak verdwijnen. Inderdaad, dat werkt om de aandacht op je winkel te vestigen. 

Plaats reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

6 reacties

jantje050swa

ik vind dit zeer beledigend over komen naar mijn voorvaderen die ik nooit gekend heb, excuuses voor het ongemak probeer het later nog eens weer.
domme lullen

cor

@jantje. wie zijn de 'domme lullen', de fiat mensen of de pismannen...

cor

@jantje. wie zijn de 'domme lullen', begrijp het niet helemaal

Mortoncode

Hello
Can You guys tell me is that really works -
greateststeroids com/

Thanks

Abramkinmi

Что всё таки удобнее и функциональнее: нетбук или ноутбук? Что стоит точно иметь в каждом доме? Что дольше работает ноутбук или нетбук? В чём явные отличия?

Johna791

Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is great, as well as the content! ffgadagddfeg

Pagina's