Guerrilla en zaalvoetbal

Guerrilla marketing guerrillamarketingrevolutie Cor Hospes Lebo Amsterdam

Vastgoedontwikkelaar Lebo wilde een advertentie op de locale zender AT5. Om aandacht te vragen voor hun zaalvoetbalteam. Opdat de tribunes wat gevulder zouden worden. Dat vonden we een slecht idee. Waarom gaan we er niet voor zorgen dat die zender uit zichzelf over het zaalvoetbalteam gaat praten. Niks geen paid, maar earned media. En die verdienden we.

 

 

Lebo is vastgoedontwikkelaar in Amsterdam Nieuw-West waar het ook woningen en winkels verhuurd. De wijk heeft een slecht imago. Lebo wil dat opvijzelen. Voordat je het weet zijn immers al je woningen en winkels leeg. Omdat niemand nog in de wijk wil wonen. Om dat te voorkomen, besloten we het zaalvoetbalteam van Lebo in te schakelen. Het voetbalteam heeft een voorbeeldfunctie in de wijk; zowel het eerste als de jeugdteams spelen op het hoogste niveau van ons land. In Nieuw-West wemelt het dan ook van straatvoetballertjes.

 

Wij zagen een link tussen straatvoetballers en rappers. Zaalvoetballers worden ook nog eens gevormd op straat, net zoals veel rapartiesten. Zaalvoetbal en rap gaan dan ook hand in hand zoals de Amerikaanse NBA onlosmakelijk is verbonden met hiphop. En dat zagen ze ook bij Top Notch, hofleverancier van de Nederlandse hiphop.

 

Via dat label vonden we de bekende rappers Naffer en Salah Edin, beiden evenzo afkomstig uit Amsterdam Nieuw-West. En zij bleken nog liefhebbers van het zaalvoetbalteam ook.

 

Zij schreven dan ook graag het lied ‘Voetendans’ voor het zaalvoetbalteam. Top Notch verzorgde de clip waarin iedereen kan kennis maken met Amsterdam Nieuw-West en het voetbalteam uit de buurt. En dat sloeg aan. De clip werd binnen vijf dagen meer dan 20.000 keer bekeken en gedownload. De tribunes zaten de eerstvolgende thuiswedstrijden propvol en het nummer ‘Voetendans’ groeide uit tot het anthem van de supporters.

 

Hoe je via een rapnummer promotie voor een zaalvoetbalteam kunt maken.

 

 

 

Plaats reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.