Guerrilla voor Museum

Guerrilla marketing guerrillamarketingrevolutie Museum Guerrilla Cor Hospes

500 eendjes midtown Atlanta tijdens de ochtendspits. Om een tentoonstelling te promoten van het Museum of Design Atlanta (MODA). Niet over badeendjes, maar over badkamerdesign.

 

Heb je als designmuseum in Atlanta aan Peachtree Avenue een nieuwe locatie en dan kan niemand die vinden. Vervelend, vooral ook omdat je juist een leuke tentoonstelling hebt. Over badkamer design. Maar hoe trekt die bezoekers als niemand je museum kan vinden. Of die misschien verwart met het High Museum of Art aan de overkant van de straat.

 

De oplossing?

 

500 badeendjes. Verspreid over midtown Atlanta tijdens de ochtendspits, als duizenden office workers van tram, bus en parkeerplaats naar hun kantoor lopen aan Peachtree Avenue, de belangrijkste straat van de stad. Zeg maar de locale versie van Broadway uit NYC.

 

Onder de eendjes was een sticker geplakt. Neem me mee, en fotograaf me in mijn nieuwe ‘huisje’. In jouw badkamer. Vertelde het eendje. Plus: deel je foto op Twitter en op de Facebook-pagina van MODA. En dat deden velen, al ver voordat het middag was.

 

Leuk idee. Worstel alleen een beetje met die eendjes. In het kader van duurzaamheid. Want echt milieuviendelijk waren die 500 Made in China-eendjes vast niet.

 

Museumbezoekers gericht was de actie evenzo niet. Maar dat was de bedoeling. Het MODA wilde op een zo kostenvriendelijke manier aan zoveel mogelijk mensen vertellen waar hun nieuwe locatie was. En welke tentoonstelling op hen wachtte. En daarin slaagde het museum. Getuige de onrust op online media en op locale zenders.

Plaats reactie

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

12 reacties

Johnd987

Specifically where web can a certified psyciatrist submit content or sites for them to become fashionable? dcgadkgfeafe

man

badeen!!!!!!!!!!

man

Rick is stom

andere man

man stop

man

stop zelf

andere man

hou je bek man

andere man

hou je bek man

andere man

hou je bek man

man

mammie ik word gepest

nog een andere man

nu stoppen mannen

Pagina's